StartupCity Cluj-Napoca Days


Clusterul de Educație organizează “StartupCity Cluj-Napoca Days”, ca eveniment-umbrelă pentru o serie de evenimente, concentrate pe tineret și inovare, în perioada 18-20mai.

Innowave Summit 2022 – 19-20 mai | Grand Hotel Italia
Alături de Bulgarian Business Forum, Clusterul de Educație implementează local Inițiativa Global StartupCities, în acest context organizează Innowave Summit pentru prima dată în Cluj-Napoca, cu suportul Municipiilor Cluj-Napoca și Varna. Innowave Summit, un brand de origine varneză, urmărește digitalizarea sectoarelor private și publice, îmbunătățirea transformării digitale și transferului de bune practici în țările Centrale și Est Europene, totodată axându-se pe inovație în educație.

„Viziunea Innowave 2022 este de a uni liderii digitali ai Europei și de a crește capacitatea ecosistemelor de inovare.”

Colaborarea celor două orașe este cu atât mai importantă în contextul Anului European al Tinerilor cu cât evidențiază modul în care două orașe pot colabora în aducerea educației și tineretului la următorul nivel. Evenimentul va avea vizibilitate internațională și printre alți reprezentanți ai autorităților locale, naționale și internaționale europene, va participa Comisarul European pentru Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, alături de Președintele Comitetului European al Regiunilor (CoR), Apostolos Tzitzikostas.

Înscrieți-vă aici

Startup World Cup – 19 mai | Grand Hotel Italia
Unul dintre evenimentele asociate Innowave Summit, este Evenimentul Regional al Startup World Cup din România. Pentru prima dată, competiția regională Startup World Cup este organizată la noi în țară. Câștigătorul va avea șansa de a concura cu cele mai bune startup-uri din lume, pentru premiul de 1.000.000 USD, la San Francisco.

Mai multe informații aici

Europe Goes Local – 19 mai | CREIC (Centrul Regional pentru Excelență în Industrii Creative)

La începutul anului 2020, Agenția Națională Română a devenit noul membru al familiei Europe Goes Local (ELG). Al patrulea Eveniment European al ELG va avea loc în Cluj-Napoca, găzduit de Agenția Națională Română.

Mai multe informații aici, si aici

Formarea Rețelei de Foste Capitale Europene ale Tineretului – 19 mai | CREIC
Anul European al Tineretului este oportunitatea perfectă pentru a uni fostele Capitale Europene ale Tineretului într-o rețea oficială, care să creeze împreună brand-ul de Orașe Potrivite Tinerilor.

Municipiul Cluj-Napoca HCL

Dialog cu cetățenii – 19 mai 16:30 | Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central

Co-organizat de Comitetul European al Regiunilor și Municipiul Cluj-Napoca pe tema „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?”. Evenimentul urmărește să dezbată concluziile Conferinței pentru Viitorul Europei și să implice ecosistemul local în modelarea viitorului orașului.

Pentru participarea la acest eveniment, înregistrarea este obligatorie și se face aici.

Women in Tech – 20 mai | Grand Hotel Italia
Un alt eveniment asociat Innowave Summit este „Women în Tech”, co-organizat de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Autoritatea pentru Digitalizarea României. Evenimentul va începe cu un panel în Innowave Summit (Business Hall 9:00-10:30), și va continua în paralel cu Summit-ul.

Găsiți agenda aicihttps://innowavesummit.com/Agenda_IA.pdf

În contextul Anului European al Tineretului, actori din ecosistemul local vor organiza acțiuni pentru tineret în oraș. Informații despre aceste evenimente pot fi consultate aici.

,