Programe

Startupcity Cluj-Napoca

From the world to cluj

Global Startup City Cluj-Napoca

Global Startup City Cluj-Napoca face parte din #EuropeanInnovationArea – proiect în cadrul căruia orașe europene care nu sunt capitale de țări își propun să creeze un spațiu comun, sinergic și conectat pentru a le oferi antreprenorilor de startup-uri tehnologice posibilitatea de a se dezvolta în Europa – ca alternativă la migrația către poli globali consolidați, precum Silicon Valley sau centre puternice din alte zone din lume.

În cadrul acestei inițiative fiecăruia dintre orașe i s-a atribuit un rol de catalizator pe un anumit domeniu, pentru care contextul local oferă condiții optime de dezvoltare pentru startup-uri.

Clujul are din noiembrie 2020, focusul pe componentele de Health iArea și Inteligență Artificială, lansată în mod oficial în cadrul Global Startupcity Summit. 

Inițiativa Global Startup City face parte din #EuropeanInnovationArea și se bucură de sprijinul în calitate de ambasador al Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație and tineret, Mariya Gabriel.

From cluj to the world

FIX Cluj - Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca

FIX CLUJ este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitățile să se reconstruiască, ajutând grupurile de tineri din Municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, care pot avea un impact semnificativ.

Programul vine în ajutorul tinerilor prin granturi de până la 50.000 de Euro pentru a experimenta, testa și dezvolta ideile lor inovatoare.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau studiază în Cluj-Napoca.

FIX Cluj este o inițiativă a ecosistemului de inovare clujean, administrată de Clusterul de Educație C-EDU în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Fundației Botnar.

Podcastul Spațiu de Dialog