Startupcity Cluj-Napoca

From the world to cluj

Global Startup City Cluj-Napoca

Global Startup City Cluj-Napoca face parte din #EuropeanInnovationArea – proiect în cadrul căruia orașe europene care nu sunt capitale de țări își propun să creeze un spațiu comun, sinergic și conectat pentru a le oferi antreprenorilor de startup-uri tehnologice posibilitatea de a se dezvolta în Europa – ca alternativă la migrația către poli globali consolidați, precum Silicon Valley sau centre puternice din alte zone din lume.

În cadrul acestei inițiative fiecăruia dintre orașe i s-a atribuit un rol de catalizator pe un anumit domeniu, pentru care contextul local oferă condiții optime de dezvoltare pentru startup-uri.

Clujul are din noiembrie 2020, focusul pe componentele de Health iArea și Inteligență Artificială, lansată în mod oficial în cadrul Global Startupcity Summit. Principala activitate a Clujului în 2021 pe componenta de Global Startupcity este lansarea unui apel internațional de selecție a unor startup-uri din domeniul eHealth, sau legat de inovarea în servicii medicale.

Câștigătorii apelului de proiecte vor veni la Cluj-Napoca, unde în cadrul primei iterații a programului vor beneficia de un program accelerat de mentorat, incubare și/sau testare a soluțiilor lor, beneficiind de acces la ecosistemul local de inovare în sănătate, de la mentori și experți în telemedicină și investiții în inovare, la spatii oferite de către ecosistem, la testare și experiment cu ajutorul spitalelor și a medicilor noștri.

Rezultatele si progresul implementării programului în anul 2021 la Cluj vor fi prezentate în cadrul ediției a doua a Global Startup Summit – programată pentru 24 noiembrie 2021, la Malaga (Spania).

Inițiativa Global Startup City face parte din #EuropeanInnovationArea și se bucură de sprijinul în calitate de ambasador al Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație and tineret, Mariya Gabriel.

From cluj to the world

FIX Cluj - Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca

FIX CLUJ este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitățile să se reconstruiască, ajutând grupurile de tineri din Municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, care pot avea un impact semnificativ.

Programul vine în ajutorul tinerilor prin granturi de până la 50.000 de Euro pentru a experimenta, testa și dezvolta ideile lor inovatoare.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau studiază în Cluj-Napoca.

FIX Cluj este o inițiativă a ecosistemului de inovare clujean, administrată de Clusterul de Educație C-EDU în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Fundației Botnar.