C-EDU ecosistem de învățare

Clusterul de Educație C-EDU

Clusterul de Educație C-EDU este ecosistemul de inovare și învățare flexibil și fluid unde noile generații de antreprenori clujeni își pot concretiza, pornind de la resurse de cunoaștere competitive, planurile de acțiune, cu suportul actorilor din helixul local (administrația publică, academia, sectorul non-profit și companiile).

Instituții și organizații locale cu misiunea comună de a vedea Clujul excelând în secolul 21 își concentrează aici intenția de a identifica și rezolva responsabil și sustenabil problemele reale ale comunității.

Despre noi

Clusterul de Educație C-EDU își propune să faciliteze și să susțină pe termen lung efortul tinerilor de a se transforma din vizionari echipați cu cunoștințe formale, teoretice, în inovatori care implementează practic, cu încredere și maturitate planuri relevante pentru viitorul propriu și al comunității.

Concret, Clusterul de Educație C-EDU sinergizează parteneriate și experiențe de învățare, cu valori și intenții explicite. Pornind de la un diagnostic lucid al nevoilor pieței muncii în raport cu resursele de capital uman disponibile, ne străduim să contribuim activ la eliminarea discrepanțelor. Conștienți de avantajele și constrângerile erei digitalizării, ne păstrăm respectul, în egală măsură, față de salturile tehnologiei și nevoia de adaptare și acceptare a proceselor de schimbare, a aspectului uman al inovării. Înțelegem educația ca pe un proces continuu și adaptativ, incluziv și profund uman.

Credem în viziuni mari și valori oneste

Viziunea noastră este să fim ecosistemul de educație și inovare de referință pentru Cluj-Napoca, care să vină în întâmpinarea nevoilor prezente și pentru viitor, a copiilor și tinerilor, generând impact constructiv pentru oameni, comunitate și planetă.​

Ne concentrăm
pe om

Vedem în educație resursa cea mai comprehensivă pentru atingerea și păstrarea bunăstării individuale. 

Diseminăm
cunoaștere

Credem în accesul liber la educație continuă, multi și interdisciplinară, structurată incluziv.

Regândim,
reinventăm

În era digitalizării, în care adaptabilitatea condiționează reușitele, inovația e mantra noastră.

Inspirăm
colaborare

Creăm arhitectura unei comunități colaborative autentice a cărei viziune este succesul global.

Comunitatea noastră

Arhitecții acestui cluster sunt o comunitate de oameni pentru care valorile noastre sunt modus operandi. Ei demonsterază deja că ceea ce ne dorim să devină realitate pentru Cluj se găsește la câțiva pași distanță. Ce avem de făcut e să învățăm să facem acești pași împreună.

Scurt istoric

Clusterul este o inițiativă locală demarată de ecosistemul local în 2020, în scopul creării unui spațiu de dialog și colaborare între actorii sistemului educațional formal și comunitatea de inovare din Cluj, pentru a accelera procesele de dezvoltare sustenabilă ale unei economii locale bazate pe cunoaștere.

Clusterul de Educație C-EDU este o asociație non-profit independentă, non-guvernamentală și apolitică.

Dacă ai vreo curiozitate, vrei să ne transmiți un mesaj sau pur și simplu să ne conectăm, dă-ne un mesaj.