Rezultate selecție FIX Cluj, ediția 1

40 de idei ale unor echipe formate de tineri cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca au fost selectate pentru a participa în Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj).

40 de idei ale unor echipe formate de tineri cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca au fost selectate pentru a participa în Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj). Echipele din spatele ideilor selectate pentru accesul în programul FIX Cluj vor fi premiate de către Primăria Cluj-Napoca cu un prim premiu în valoare de 3.000 de euro.

Ideile au fost selectate din rândul celor 145 de propuneri inițiale primite în urma publicării unui apel dedicat în acest sens pe parcursul lunii octombrie 2021. Lista finală a selecției poate fi accesată aici: https://bit.ly/FIXCluj_Rezultate_2021.

FIX Cluj este o premieră în România pentru ceea ce înseamnă susținerea inovației în rândul tinerilor. Tinerii ne-au validat presupunerea inițială: au idei inovatoare pentru un oraș un Cluj mai bun al viitorului și au înțeles că inovația poate fi și antreprenorială, și tehnologică, dar și socială. Printre ideile premiate se regăsesc atât unele care au un potențial de creștere exponențială sau care sunt bazate pe folosirea tehnologiei, cât și unele care răspund unei nevoi locale bine definite și care nu urmăresc neapărat un impact foarte larg și se bazează mai mult pe latura umană. Însă Cluj-Napoca poate deveni și mai inovativă și rezilientă și poate adresa provocările locale, dar și cele globale cu impact local, dacă încurajează de pe acum inițiativa încă din tinerețe pentru că astfel va persevera acea generație care ne urmează și care ne și va susține existența în 20-30 de ani. Pe lângă premierea lor ne vom ocupa în perioada viitoare ca să prezentăm și publicului aceste idei și acești tineri ca sursă de inspirație pentru întreaga comunitate.”, a declarat Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca.

,,Încheiem cu partenerii noștri din comunitate o nouă etapă în prima iterație e Fondului de Inovare și Experiment FIX Cluj și mă bucură, ca dascăl și ca actor în promovarea educației clujene să pot fi parte din această mare călătorie inovativă și antreprenorială. Învățăm împreună prin co-design și colaborare cu toți actorii din proces, iar de azi, avem în echipă și 40 se echipe de tineri incredibil de creativi, de curajoși și orientați către soluții practice ale unui viitor mai bun pentru Cluj, pentru tineri, pentru economie. Abia așteptăm să începem munca și să parcurgem alături de mentorii lor și de susținătorii programului, fără de care acest vis nu ar fi posibil, această călătorie către un “mâine” inovativ, incluziv și fericit”, a completat Simona Baciu, președintele Clusterului de Educație C-EDU.

FIX CLUJ este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitățile să se reconstruiască, ajutând grupurile de tineri din Municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, care pot avea un impact semnificativ. Programul vine în ajutorul tinerilor prin granturi de până la 50.000 de Euro pentru a experimenta, testa și dezvolta ideile lor inovatoare.

Pe lângă acest prim premiu, echipele selectate vor parcurge un program de formare și mentorat pe parcursul lunilor ianuarie-martie 2022 prin care își vor putea îmbunătăți ideile lor urmând ca acestea să fie prezentate din nou în fața juriului pentru o a posibilă a doua rundă de finanțare de 12.000 de euro în cadrul programului de inovare socială.

Juriul care a evaluat ideile prezentate a fost format din:

  • Sergiu Biriș, CEO & Co-founder, Eventmix
  • Vlad Ciurcă, Co-Founder, Techsylvania and Codiax
  • Nicoleta Deliu-Pașol, Director de Comunicare, BCR
  • Cristin Iosif, CEO, Salt & Pepper
  • Nina Moldovan, General Manager and President of the Board, Winners
  • Ionuț Muntean, Senior Manager, Innovation and University Relations at Bosch Romania
  • Voicu Oprean, CEO & founder, AROBS Transilvania Software
  • Tudor Ogner, Președinte, Federația Tinerilor din Cluj
  • Mălina Pălăncianu, Președinte, Societatea Hermes
  • Bianca Tanțău, Președinte, Consiliul Județean al Elevilor Cluj

DESPRE FIX CLUJ

FIX Cluj este o inițiativă a ecosistemului de inovare clujean. FIX Cluj este implementat în cadrul unui parteneriat format de către Primăria Cluj-Napoca și Clusterul de Educație C-EDU care reunește instituțiile de marcă ale ecosistemului de învățământ clujean, managementul tehnic fiind asigurat de Grupul PONT.

FIX Cluj a fost dezvoltat cu susținerea financiară a Fundației Botnar din Elveția și cu participarea activă a unei vaste rețele de parteneri instituționali și experți în crearea cadrului general printr-un proces inovator de co-design. FIX Cluj este susținut de NTT Data, AROBS Transylvania Sowtware, BOSCH , Banca Comercială Română, și Salt&Pepper.

Dacă ai vreo curiozitate, vrei să ne transmiți un mesaj sau pur și simplu să ne conectăm, dă-ne un mesaj.