„GLOBAL STARTUPCITIES SUMMIT” PE 24 NOIEMBRIE

Peste 170 de startup-uri și antreprenori se vor întâlni la Malaga cu alte organizații, reprezentanți ai administraților publice și investitori pentru a împărtăși idei, a prezenta soluții și a găsi noi oportunități de afaceri.
https://www.startupcitiessummit2021.com

Organizat de Promálaga, summitul va avea loc la FYCMA (Centrul de Târguri și Congrese din Malaga)

Peste 170 de startup-uri și antreprenori se vor întâlni la Malaga cu alte organizații, reprezentanți ai administraților publice și investitori pentru a împărtăși idei, a prezenta soluții și a găsi noi oportunități de afaceri.

În plus, nouă orașe din opt țări europene care co-organizează această întâlnire vor prezenta proiectele pe care le desfășoară pentru a-și stimula ecosistemele antreprenoriale în patru domenii tematice: piețe, talent, femei și tineri.

10.11.2021.- Consiliul Local Malaga, prin Promálaga, companie aparținând Zonei de Turism, Promovare a Orașului și Atragere a Investițiilor, organizează prima ediție în persoana a Global StartupCities Summit, care va avea loc pe 24 noiembrie la FYCMA (Malaga Trade Fair & Congress Centre). În timpul summit-ului, peste 170 de antreprenori și companii emergente din 11 țări europene se vor întâlni cu alte organizații, reprezentanți ai administrațiilor publice și investitori, pentru a împărtăși idei, a prezenta soluții și a găsi noi oportunități de afaceri.

Primarul orașului Malaga și CEO al StartupCity Málaga Francisco de la Torre, însoțit de viceprimarul pentru turism, Rosa Sánchez – Promovare a Orașului și Atragere de Investiții, și fondatorul și coordonatorul Inițiativei Globale StartupCities, Arturo Villar, a prezinta summit-ul in premiera, în cadrul căruia nouă orașe co-organizatoare, din opt țări europene, vor prezenta proiecte și inițiative care se desfășoară pe teritoriul lor pentru a promova ecosistemele antreprenoriale în jurul a patru acceleratoare: piețe, talente, femei și tineri.

Astfel, împreună cu Malaga, Orasele StartupCities din Braga (Portugalia); Cluj-Napoca (România); Köln (Germania); Heraklion (Grecia); Ostrava (Cehia); Valencia (Spania); Vantaa (Finlanda) și Varna (Bulgaria) vor participa la această primă ediție in persoana a summit-ului. În acest sens, toate orașele vor lucra ca unul în prezentarea resurselor lor pentru un efect multiplicator în impulsul comun al agendelor lor inovatoare la nivel local, național și internațional.

Programul va avea vorbitori de cel mai înalt nivel și va aborda teme transversale precum noile afaceri în economia circulară; participarea cetățenilor la nivel global; locație geostrategică, un program internațional pentru satele antreprenoriale, cunoscut sub numele de StartupVillages; tendințe globale de talente sau program de acces la clienți pentru start-up-uri; precum și alte subiecte specifice, cum ar fi domeniile inovației globale în agroalimentare, climă, sporturi electronice/jocuri video, mobilitate sau sănătate.

Ceremonia de deschidere include și participarea virtuală a Comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret al UE Mariya Gabriel, care este ambasadorul onorific al inițiativei și va promova strategia care se definește în Europa cu privire la aceste aspecte.

INSTRUMENT DE MATCHMAKING PENTRU ÎNTÂLNI PROFESIONALE

Pentru a promova antreprenoriatul și oportunitățile de afaceri, startup-urile participante la summit vor avea la dispoziție un instrument de management al agendei (matchmaking) prin inițiativa virtuală FYCMA On. Acest instrument le va permite să organizeze întâlniri profesionale cu alți participanți la eveniment, inclusiv cu alte companii emergente, investitori și reprezentanti ai administrațiilor publice la nivel internațional. Acesta este unul dintre obiectivele principale ale acestei inițiative: conectarea ecosistemelor de inovare, companiile acestora și antreprenorii pentru a profita de potențialul pieței unice europene și al globalizării.

În acest sens, startup-uri, investitori și instituții din ecosistemul Malaga vor fi prezente pentru a promova dezvoltările tehnologice și pentru a genera vizibilitate la nivel european a proiectelor din Malaga. Astfel, Malaga se consolidează ca un ecosistem de referință în promovarea proiectelor antreprenoriale prin promovarea oportunităților pentru startup-uri și companii cu potențial de creștere la nivel european și internațional.

Condusă de Promálaga ca organizație de implementare a StartupCity Malaga, întâlnirea va găzdui și un summit al investitorilor internaționali pentru a promova un grup de pionier numit „GSCIs” (Global StartupCities Investors). O dată pe an, în timpul fiecărei ediții a Global StartupCities Summit, investitorii selectați de diferitele verticale ale întâlnirii vor avea acces exclusiv la o gamă largă de companii emergente administrate de StartupCities din întreaga lume.

PARTICIPARE ONLINE

Peste 30 de orașe inovatoare din întreaga lume participă și ca co-organizatori globali la această întâlnire în format virtual, printr-o prezentare audio-vizuală a principalelor lor inițiative în contextul promovării startup-urilor și aplicării de soluții disruptive pe teritoriile lor.

Toate propunerile sunt incluse în programul de conținut pentru această ediție și disponibile pe site-ul Global StartupCities Summit pentru a promova interconectarea mediilor antreprenoriale la nivel global. În plus, alte ecosisteme participante vor putea să-și promoveze activele principale și să evidențieze oportunități de investitii și de asi asuma impreuna cu alte teritorii mișcarea transversala de jos în sus #EiA – Spațiul European de Inovare-.

De asemenea, această ediție contine o agendă de întâlniri virtuale din 22 noiembrie până pe 26 noiembrie, menite să interconecteze participanții din orice parte a lumii care nu pot fi prezenți la summit-ul de la Malaga. Programul acestei întâlniri online va fi organizat pe continente astfel: 22 noiembrie, Ziua Asiei; 23 noiembrie, Ziua Americii; 25 noiembrie, Ziua Africii și 26 noiembrie, Ziua Oceaniei. Participanții sunt antreprenori din fiecare zonă geografică, care caută o legătură cu colegii și investitorii și alți agenți inovatori de pe continentul european.

Participarea online include, de asemenea, acces exclusiv la zonele virtuale a cel puțin treizeci de ecosisteme care co-organizează Global StartupCities Summit 2021, inclusiv Bratislava (Slovacia), Eindhoven (Olanda), Galway (Irlanda), Reykjavik (Islanda), Tallinn (Republica Estonia). ), Austin (Statele Unite), Beersheba (Israel), Brisbane (Australia), Cape Town (Africa de Sud), Daejeon (Coreea), Gwalior (India), Kyoto (Japonia), Cuenca (Ecuador), Masdar (Emiratele Arabe Unite) ), Miami (Statele Unite), Montreal (Canada), Niterói (Brazilia), Wellington (Noua Zeelandă) sau Zhengzhou (China).

MALAGA, GAZDA OFICIALĂ

Întâlnirea este co-organizată de Consiliul Local Malaga prin Promálaga în colaborare cu StartupCities din Braga (Portugalia); Cluj-Napoca (România); Köln (Germania); Heraklion (Grecia); Ostrava (Cehia); Valencia Spania); Vantaa (Finlanda) și Varna (Bulgaria), FYCMA fiind locul față în față al Summit-ului.

Acest Summit are o amploare internațională și a fost creat cu scopul de a fi organizat anual într-o altă țară sau continent. Malaga a câștigat nominalizarea pentru a fi locul oficial în 2020, dar din cauza pandemiei nu a putut avea loc la fața locului. Deși a fost adaptat la un format online pe 25 noiembrie, s-a decis ca summit-ul din 2021 să aibă loc în format față în față la Malaga.

Trebuie remarcat faptul că Summitul Global StartupCities face parte din miscarea pioniera transversala de jos în sus #EiA – Spațiul European de Inovare – condusa de actori locali și cu sprijinul oficial al Comisiei Europene, pentru a stimula ecosistemele locale de inovare în orașe și orașe, inclusiv zonele rurale și îndepărtate și să se asigure că nimeni nu este exclus, indiferent unde se află.

Dacă ai vreo curiozitate, vrei să ne transmiți un mesaj sau pur și simplu să ne conectăm, dă-ne un mesaj.