Băncile din parc vorbesc


            Clusterul de Educație C-Edu inițiază un proiect de promovare a literaturii contemporane în spațiul public, oferit tuturor clujenilor și celor care vizitează Clujul în acest an. 

            Prin amplasarea unor plăcuțe cu citate din opera poetului Lucian Blaga trecătorii prin Parcul Central „Simion Bărnuțiu” se vor putea bucura de un moment de reflecție și își vor putea aminti versuri celebre ale scriitorului ardelean. 

            Proiectul – pilot a fost propus de către Inspectorul școlar general Marinela Marc – membru în Consiliul Director al C-Edu – și implementat cu sprijinul studenților din cadrul UTCN, care au asigurat designul și producția inscripțiilor. 

            Începând cu data de 3 iunie 2021 vizitatorii Parcului Central Simion Bărnuțiu vor regăși pe 10 bănci montate plăcuțe cu versurile lui Lucian Blaga. Principala activitate a proiectului s-a desfășurat în luna mai 2021 – informal știută drept luna Blaga. În dată de 3, membri Clusterului s-au adunat în Parcul Central pentru a finaliza proiectul si a inaugura plăcuțele, pentru ca restul comunității să se poată bucură de ele.

            „Luna mai este la Cluj-Napoca, fără îndoială, luna în care omagiem, prin diverse activități, personalitatea lui Lucian Blaga, poet, filozof, eseist, dramaturg, diplomat, a cărui operă constituie o sinteză personală de mare originalitate, de profundă inspiratie națională. Numele lui este legat de municipiul nostru, întrucât, după o perioadă de aproape şapte ani în diplomaţie, a devenit profesor la Universitatea din Cluj-Napoca, unde s-a creat special pentru el catedra de Filozofia culturii. Ne-am dorit mult ca elevii și studenții clujeni, dar și ceilalți locuitori ai

municipiului sau turiștii să își amintească, în momentele de răgaz din Parcul Central câteva crâmpeie din opera covârșitoare lăsată nouă de Lucian Blaga” a declarat inițiatoarea proiectului, Inspector școlar general ISJ Cluj Marinela Marc, membru fondator al C-Edu. 

            „Tinerii noștri studenți s-au alăturat cu entuziasm proiectului propus de Clusterul de educație și au utilizat tehnologiile și echipamentele pe care își dezvoltă competențele pentru a oferi partea de proiectare și suportul tehnic necesar punerii în practică a acestei idei entuziaste” Daniela Popescu, vicepreședinte al Clusterului de Educație C-Edu, și prorector UTCN – membru fondator al C-Edu

            „Clusterul de educație este cel mai nou membru în familia clusterelor clujene și ne dorim să oferim orașului din energia de colaborare și participare care ne definește ca organizație. Parcul Central este locul de întâlnire al nostru, al tuturor clujenilor și aici ne dorim să stârnim o conversație despre valorile noastre, despre educație, moștenire creativă și viitor” Simona Baciu, președinta Clusterului de edcuație C-Edu. 

,